Info 1-2:an

Hej!                                                                                     160212

Vabruari har definitivt fortsatt den här veckan. Vi får hoppas att alla är friska till nästa vecka. Veckans skrivuppgift var att skriva meningar med bokstavsrim och rita en bild till. När eleverna  var klara så gick vi till Lingåsen för att lämna boken som en present.

På temat har vi pratat om solen,månen, byggt raketer och börjat förbereda oss för att skriva faktatexter om olika planeter. Ett sätt att komma ihåg i vilken ordning alla planeter kommer är att lära sig en ramsa.

Mercurius Venus Tellus Mars Jupiter Saturnus Uranus Neptunus Pluto

Mamma Vattnar Tulpanerna Medan Jag Sätter UNya Plantor ( Pluto får vara med i ramsan fast den inte längre räknas som en planet utan dvärgplanet )

På matten kommer vi att stanna upp lite för att repetera olika moment främst  klockan, addition och subtraktion.

På tisdag börjar badet för åk.2 och dom kommer att bada 10 gånger. Tänk på att skicka med badmössa eller pengar så att vi kan köpa en. Vi tror att en badmössa kostar 25:-.  I år har vi en sen badtid. Vi blir hämtade 13.40 i Falun och borde vara i Lingheds strax efter två. Skoldagen blir lite längre och dom som ska åka buss får åka med den som går vid halv tre. 1-2:an har idrott på onsdag men vi avvaktar vädret innan vi bestämmer om det blir inne eller ute idrott .

Trevlig helg!       Malin   Helena   Therese