Om oss

Denna webbplats använder vi som mötesplats och informationskanal för allt som rör klass f-3 på Linghedsskolan.

  • Klasslärarna och fritidspersonalen är administratörer för webbplatsen men det är klassens sprudlande energi, höga ambitioner och idérikedom som gör den så fantastisk. Vi har en hemsida till skolan men den är som en informationssida till nya elever och föräldrar. År 4, 5, 6 på skolan har en egen blogg. Det är skönt att vi har vår egen blogg som vi kan styra över själva.
  • Namnet på våran blogg är linghedsungarna, det bygger på att vi ville ha ett roligt namn på bloggen. Vi har vårt domännamn, linghedf3.se som kopplar oss till bygden.
  • Under skoldagen använder vi ”bloggen” till att hålla reda på vad vi ska göra, samt på vad vi har gjort och återkoppla till hemmet. Hemma används den som informationskanal, ”visa upp”-möjlighet, samt till att skriva kommentarer. Eleverna själva skriver kommentarer som vi sedan läser i skolan. En rolig återkoppling både för oss och eleverna själva. Skrivträning kommer på köpet. Det är fritt att kommentera på sidan för alla men vi som administratörer måste först godkänna inläggen innan de visas på sidan.
  • Vi har haft bloggen som vårt interaktiva klassrum sedan hösten 2013.  Den första delen på terminen publicerade vi vuxna det mesta och ibland tillsammans med eleverna i skolan. Under vt 2014 kommer eleverna själva kunna logga in och skriva inlägg, t.ex. dokumentera verksamheten, skriva bokrecensioner, egna små uppdrag med saker de behöver öva på eller veta. Jennie håller mest i trådarna och ser till att det fungerar.
  • Bloggen är också ett tävlande bidrag i Stiftelsen för Internetinfrastrukturs (.SE) tävling Webbstjärnan. Läs mer om vårt deltagande här, till webbstjärnans tävling.

Eleverna skriver flera av sina texter på skolans datorer och Ipad som de sparar. Ambitionen är att eleverna ska kunna publicera sina böcker och verk under deras flik på bloggen när de är färdiga.                                                          

 

Anledningen till att vi har valt webben som verktyg är att vi vill göra eleverna Webbsmarta inför framtiden. Eleverna har en riktig mottagare och föräldrarna får en chans att vara mer delaktiga i skoldagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *