Varför ska vårat bidrag vinna Webbstjärnan?

Vi rustar dem för framtiden så att de får inblick över hur de kan hantera internet på ett etiskt sätt.

Vi har med vår blogg ökat elevernas omvärldsbild samt att vi gör dem webbsmarta.

 

(Under hösten 2013 fick vi tio stycken Ipad till skolan genom en förening i byn. Det har gett mersmak och vi har köpt in fler ipads till skolan. Det gör att alla pedagoger har tillgång till en egen vilket gör att vi dokumentera, kommunicera och kommentera med dem när vi vill.)

 

 

  • Först använde vi bloggen till att föra ut information till föräldrar och elever. Vi började också att dokumentera och publicera på bloggen. Med Ipad som verktyg kunde vi snabbt lära både oss och eleverna att filma och dokumentera.  Då kunde eleverna visa sin kunskap på ett nytt sätt.  
    • När en elev är ledig och bortrest får den som uppgift att skriva på bloggen för att kommunicera med klassen och hänga med vad som sker i skolan under sin ledighet. Genom dessa blogginlägg lär vi oss mycket om omvärlden. Vi har fått ”vara” med både till  resor i Sverige och utomlands.

 

Vi har även kopplat verktyget revolermaps  till vår sida för att se var våra besökare kommer ifrån. Det uppskattar eleverna väldigt mycket. Det ökar elevernas omvärldskunskap och deras intresse för hela jordgloben. Alla aktuella datum som rör skolan finns på en googlecalender till höger på sidan så att alla som vill kan prenumerera på den för att hålla sig uppdaterad.

Trädet som är på sidhuvudet har en mamma till en av eleverna designat till vår skola. Trädet får vi använda hur vi vill men vi får inte tjäna pengar på det, det gäller andra  besökare också.

 

 

 

Vi har genom bloggen arbetat aktivt för att göra våra elever medvetna om de risker, skyldigheter och möjligheter webben erbjuder för att göra dem webbsmarta.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *